21 цивилни загинаха при стрелба на силите за сигурност в различни части на Сирия при поредните протести срещу правителството. При днешните сблъсъци в провинция Дараа, на юг от столицата Дамаск, в близост до границата с Йордания, загинаха 11 души.

Правозащитните организации информират за престрелки и в други райони, но на този етап няма данни за убити и ранени.

Дараа се явява един от центровете на съпротивата срещу правителството на президента Башар Асад.

По-рано сирийски полковник и около 50 негови войници дезертираха от армията в знак на протест срещу начина на смазване на демонстрациите. В декларацията си полковникът пише, че той и войниците му напускат армията, след като са видели как, "военните и силите за сигурност убиват протестиращи мирни жители."

Междувременно външните министри на страните-членки на Арабската лига провеждат поредното си заседание в Кайро, на което ще бъде изслушан първият предварителен доклад на мисията наблюдатели в Сирия. Пред министрите ще се яви водачът на мисията, суданският генерал Мохамед Мустафа ал Даби. Ще бъдат обсъдени първите десет дни от работата на наблюдателите, които посетиха няколко сирийски града, включително Хомс и Дараа, където е регистриран най- голям брой жертви.