Катастрофа между автобус и лек автомобил на пътя Приморско - Бургас доведе до смъртта на един човек, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал около 17.20 часа в отсечка близост до курорт „Дюни".

Автобусът е с великотърновска регистрация и е бил управляван от 39-годишен мъж. Той се е движел в посока Созопол. Участвалата в катастрофата кола „Рено Канго", с бургаска регистрация, се е движела в обратна посока. Тя е била управлявана от неустановен към момента водач, който загинал на място.

Към мястото на инцидента са се отправили полицейски екипи от Районно управление „Полиция" - Созопол и медицински екип. Констатирано е, че водача на автобуса, който е бил сам по време на осъществяване на пътния инцидент, не е пострадал сериозно. В момента продължават дейностите по изваждане на водача от купето на лекия автомобил от екип на аварийно-спасителната група към РСПАБ - Бургас.

Пътят Приморско - Бургас в отсечката от кръстовището за „Св. Тома" и в.с. „Дюни" до преди бензиностанция „Петрол" на Созопол е затворен, като водачите могат да ползват обходния маршрут - по стария път от Созопол за к-г „Каваци и в.с. „Дюни".