Радан Кънев от Реформаторския блок призна, че някои от критиките на министър-председателя Бойко Борисов към поведението на формацията са основателни.

По думите му, в програмната декларация на управлението било ясно, че ще има теми, по които различните партии, подкрепящи кабинета, щели да имат различия.

Борисов бил прав за ниската дисциплина на депутатите от РБ. Време беше някой да го каже на толкова високо ниво, за да го чуят всички, подчерта Кънев в кулоарите на парламента.

Напоследък Бойко Борисов показвал умение да отстъпва, да изслушва чуждото мнение, качества, които преди премиерът нямал, смята тъмносиният лидер.

Не сме се научили да работим в коалиция, призна Радан Кънев.

На въпрос на News.bg дали реформаторите са разрешили вътрешно-коалиционните си проблеми, той отговори: „Те ще се решават 4 години всеки ден".

На вчерашната среща с премиера е било обсъждано името на Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Благодаря на госпожа Бъчварова, че се съгласи, защото това беше несигурното вчера, обясни лидерът на ДСБ. Номинирането й било много силен политически знак от страна на ГЕРБ. Така се прави в кризисна ситуация, смята Кънев.

Предложението било изцяло на премиера Бойко Борисов, нямало преговори за това кой да оглави вътрешното министерство. Премиерът само уверил, че начело на МВР ще сложи човек, който по никакъв начин нямало да се свързва с модела „Кой".

Не са коментирани имена за главен секретар на МВР и за председател на ДАНС. Коментирала се нуждата от оставките на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев. Оставането на двамата на постовете им вече създавало нестабилност.