Нападателят, който е нанесъл фаталните удари в главата на 32-годишната дупничанка Даниела Тодорова, е целял тя да бъде умъртвена.

Това мнение бе изразено от работещи по случая, което се разминава с основната версия, по която работи полицията, а именно нападение от наркоман с цел грабеж, в резултат на което след фаталните удари е настъпила смъртта на 32-годишната жена, съобщава DenNews.bg.

За да подкрепят своята теза, специалистите обясниха, че ако целта на нападателя е била само грабеж, то той ще обезсили жертвата си с да шамара, и ще открадне парите й. В случая Даниела Тодорова е била ударена 2 пъти с винкел в дясната част на главата, което според специалистите е било именно с цел умъртвяването й.

Патоанатомът д-р Димитрина Динкова трябва да изготви заключителната експертиза, след като материалите, изпратени в Националния институт по криминология и криминалистика бъдат обработени окончателно.

Д-р Динкова обясни, че след нанесените по този начин два удара, Даниела Тодорова не е имала никакъв шанс да оживее. Според нея на този етап не може да се очаква бързо приключване по случая, тъй като трябва да се работи с голяма прецизност за набавяне на необходимите доказателства. В патоанатомията в кюстендилската болница има богат набор и от снимков материал по случая.

Все още няма задържан за убийството, след разпитите вчера бяха пуснати бившия съпруг на Даниела Тодорова Евгени Кацарски, както и колегата й Славчо Томанов, който я е изпратил до входа на блока й в жк. „Дупница", преди да бъдат нанесени фаталните удари.