В разпространен до медиите апел, председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев апелира за помощ за леченито на актьора Велко Кънев.

Предоставяме пълния текст на писмото...

Дами и господа, приятели и журналисти! Моят колега, актьорът Велко Кънев, е с тежък здравословен проблем. Преди около две години САБ, чрез учредения и захранван и с ваша помощ "Здравен фонд", колеги, приятели, успяхме да съберем средства за неговото лечение в клиника в Германия.

То премина успешно и всички бяхме изключително удовлетворени от възможността да видим Велко отново сред нас и на сцената. За съжаление обаче, здравето му отново се е влошило и семейството отправя молба за помощ, като за целта има открита банкова сметка.

Самият той вече е в Германия, но за да се продължи лечението, са необходими финансови средства, с които той и семейството не разполагат. Обръщам се към вас с молба за помощ. Нито аз, нито Велко, нито вие ще се примирим, ще се предадем или откажем да се борим и да се справяме с една реалност. Ако можете да го направите, помогнете на Велко Кънев."

За лечението на актьора в Германия са необходими 24 600 евро, като сумата може да достигне 41 600 евро.

В Уникредит Булбанк е открита сметка за набиране на средства - номер 7000 1519192466, IBAN BG47 UNCR 7000 1519 1924 66, валута BGN, клон 223.