Ако управляващите предложат прогресивно доходно облагане и по-справедливи за гражданите закони, които не превръщат държавата в преразпределител към по-заможните групи, то БСП би подкрепила правителството, в случай че мнозинството се разпадне поради напускане на един от партньорите.
Тази заявка даде пред Дарик лидерът на левицата Михаил Миков.

По думите му, приключи е илюзията, че президентът Плевнелиев може да е обединител на нацията. Игра срещу предишното правителство, а сега не проявява такава принципна позиция.
Това сочи равносметката за отиващата си година на червения лидер. Според него се е разбила и идеята, че изборите носят политическа стабилност.

Цел за 2015 година на БСП ще е доходите на 14 социални групи, които са били замразени, да имат увеличение през идната година и то да им даде възможност за много неща.

Като водач на партията с претенции за най-социално насочената, Миков разясни и защо БСП не са подкрепили текстовете за пенсионната реформа в ДОО. Вкарани по този начин, промените не дават прозрачност и стабилност за това къде и за какво ще отидат средствата от пенсионното осигуряване. Промените касаят милиарди като пари и милиони като хора и не може да се решават така, категоричен е социалист номер едно.

Той предлага да има замразяване и тази година на пенсионната възраст и стажа. В момента тези неща са достигнали оптимум на понасяне предвид икономиката и доходите на гражданите, смята лидерът на столетницата.

Дано не съм прав, но „Южен поток" като че ли приключи за България, заподозря Миков по отношение на актуалната за страната тема. Той посъветва да се влезе в диалог с Русия и да се изясни какво се случва, другото е продължаване на усилия с ясното съзнание, че те няма да дадат резултат.