Всички твърдения за намеса на частни интереси в управлението на Община Правец, направени от г-жа Василева, са откровена спекулация.

Това се казва в изявление на кмета на Правец Красимир Живков във връзка с казаното от Светла Василева, председател на Съвета на директорите на "Топлофикация Правец" ЕАД.

Всъщност „Топлофикация Правец" по същество е едно фалирало частно дружество, което няма нито един потребител на територията на община Правец.
Нещо повече, заради неплатени задължения „Булгаргаз" е прекратил газоподаването към него и то на практика не функционира, заявава кметът.

Живков е категоричен, че захранващият дружеството газопровод не е законен.

Той не е нанесен в действащия кадастрален план на община Правец, както и в Картата на възстановената собственост на землището на град Правец.

При извършени проверки в Община Правец (последната от 23.04.2008 година) от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране бе безспорно установено, че този газопровод не е отразен и нанесен в действащите планове.

За този газопровод не са представени никакви строителни книжа, нито удостоверение за въвеждането му в експлоатация, заявява градоначалникът.

По думите му не отговарят на истината и твърденията, че газопроводът е бил незаконно прерязан.

Лицензиантът „Правец газ1", който има правата за обществено газоснабдяване на територията на община Правец, е присъединил към собствената си газоразпределителна мрежа нов клиент - „Оранжерии Правец", като не съществуват никакви технологични или законови пречки да бъде подаван газ и за „Топлофикация Правец" ЕАД.

Всичко е извършено според инструкциите на плана за газоопасни и вривоопасни работи.
Всички проверки на компетентните органи са показали, че няма нарушение на каквито и да е разпоредби, категоричен е Живков.

Той обяснява, че пречката за участие на "Топлофикация Правец" ЕАД в процедури по възлагане на обществени поръчки е липсата на лицензии за разпределение и обществено снабдяване с природен газ на обособената територия на община Правец.