Частна охранителна фирма ще наблюдава и поддържа камерите, които са разположени на така наречената "Алея на любовта" в Пловдив, съобщи Дарик. 17 камери са поставени на стълбове, като всяка от тях е обърната в посока към вътрешната улица и жилищните сгради. Над всяка от тях има и силен прожектор, за да има по-добра видимост в тъмните часове на денонощието.

Стойността на техниката, която е разположена от спирката срещу „Централна гара" по продължение на улицата, е 33 хил. лева. Отделно администрацията на район „Централен" ще плаща по 1800 лева годишно на частен СОТ, който ще извършва видеонаблюдението. При засичане на престъпление, опит за такова или противообществени прояви служителите ще пристигат на място, където ще задържат нарушителите до пристигане на полицията.

Според зам.-кмета на район „Централен" Борислав Стаматов, има множество сигнали и оплаквания от граждани за неща, които се случват в квартала и конкретно в този участък, който е известен с постоянното присъствие на проститутки.

През годините хората, които живеят там се оплакват, че жриците на любовта тормозят както тях, така и обикновените минувачи.