Съществува опасност EVN да остави без ток и парно общински лечебни заведения.

Това заяви ресорният заместник-кмет по стопанска политика Александър Константинов след срещата си с ръководството на EVN, съобщава радио Пловдив. 

Отпускането на безлихвен заем от общината в размер около 300 хиляди лева е единственото възможното решение на този етап за разрешаване на проблема с отоплението на МБАЛ „Свети Пантелеймон", което в момента се отоплява с климатици.

Константинов е разговарял с ръководството на дружеството, пред което е настоял за пускане на парното. Той обясни, че след отказа на редица предприятия от топлоенергия в „Южен", болницата е останала единственият консуматор.

Загубите на топлоенергия по трасето са по-големи от приходите от консумацията на лечебното заведение. За да бъде най-после решен въпросът с отоплението на „Св. Пантелеймон" трябва да бъде изградена котелна инсталация и то да премине на газ, коментира Константинов.

Той определи като тежки и безрезултатни разговорите с ръководството на EVN, пред което е настоял още да не бъде спирано парното и тока и в Болницата за белодробни болести „Кудоглу".