Депутатите отхвърлиха предлагания от "Коалиция за България" одит, който Сметната палата да направи на Центъра за градска мобилност.

Това решение на народните представители предизвика недоволството на червените.

Михаил Миков коментира пред медиите, че във въпросното дружество работят около 1000 души, които получават средна работна заплата около 900 лв.

„Това предприятие печели годишно 30 млн. лв., от които се харчат 25 млн. лв. Именно то предстои да инкасира нови печалби от Синята и Зелената зона в столицата", обясни той.

По думите му с днешното решение ГЕРБ са отказали да бъде одитирана една огромна далавера и поставят чадър върху нея. ГЕРБ са спрели одита, тъй като ще се проверява кметският мандат на „вездесъщия Бойко Борисов и след това на Йорданка Фандъкова".

Петър Корумбашев припомни, че за три години управление настоящото Народно събрание не е гласувало нито едно решение Сметната палата да провери която и да било институция, управлявана от ГЕРБ.

„Какви са тези хора, какъв е този страх?", запита Корумбашев, като подчерта, че ако се направи подобен одит, ще излязат наяве кои са привилегированите лица, които не плащат паркинг в момента.

Притеснителен за червените е и аргументът на Правната комисия, че този проект за решение за одитиране на това дружество не е свързан със сериозен обществен интерес.

Петър Корумбашев препоръча още да бъде поискан одит и на „Топлофикация-София" и на „Софийска вода".