От ДПС отговориха на обвиненията на реформатора ген. Атанас Атанасов, че надуването на балона „КТБ" е финансова операция на сараите.
Припомняме, избраният за председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанасов коментира тази сутрин, че директорът на дирекцията за финансово разузнаване към ДАНС Полина Кавръкова е била назначена на поста си нарочно, за да може да бъде полезна на приятелите си, като моментът съвпада с началото на "надуването на балона КТБ".

Народният представител от ДПС Айхан Етем, който е и член на новосъздадената Комисия за контрол над службите и използването на СРС-та към 43-тото Народно събрание, коментира пред news.bg, че ген. Атанас Атанасов се е оплел в собствената си конспирация, че „ДПС е кадрувало" през 2011 година в силовите структури.

„Дори и за непросветените в тематиката им е ясно кой кадруваше по това време в държавата", заяви Етем. „С изказвания от този тип няма как да подпомогнем съответните служби да си свършат по-добре работата, освен ако не целим дискредитирането им", загатна още ДПС депутатът.

Той припомни и вчерашното изслушване в пленарна зала на председателя на ДАНС Владимир Писанчев по отношение на проведената акция срещу разпространението на радикален ислям у нас, като призна, че третите по сила в парламента остават с впечатление, че изказването не е било инициирано във връзка с проведената акция, а е замислен сценарий да се иска оставката на председателя на ДАНС, който тази сутрин е прераснал и в мощна атака от страна на управляващите в сутрешните блокове на телевизиите.
От ДПС предположиха още, че в следващите дни внушенията на ген. Атанасов по адрес на службите и прокуратурата ще бъдат още по-добре разгърнати.