Сигнал в СЕМ е подал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод излъчено по TV7 „несъществуващо и съчинено" интервю с него, съобщиха от пресцентъра на партията.

Става дума за предаването „Оригиналът" от 6 април с водещ Иван Гарелов. По думите на Борисов авторите на предаването са манипулирали излъчения материал, тъй като лидерът на ГЕРБ отказал да гостува на Гарелов.

По недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии, заяви Борисов в сигнала си, изпратен до СЕМ.

Считам, че с комбинирането на  мои предишни изказвания за други медии като отговори на незададени към мен въпроси, съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформирането им за истинските ми позиции. Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми, категоричен е Бойко Борисов.

По думите на Борисов подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическо ми качество на лидер на ПП ГЕРБ, посочва още в сигнала си Борисов.