Организирана престъпна група, разпространявала наркотични вещества на територията на к.к. Слънчев бряг, Бургас и Ямбол, е неутрализирана в резултат на съвместната работа на служители от териториалните звена „Борба с организираната престъпност" в Ямбол и Бургас. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ямбол.

При акцията, проведена вчера, на територията на к.к. Слънчев бряг са задържани четирима жители на Ямболска област - А.П. на 28 години и С.Х.-Прилепа на 27 години от село Зимница, П.И. на 20 години и С.Г.-Джуниара от Ямбол.

Четиримата са наели квартири в к.к. „Слънчев бряг", където са съхранявали и пакетирали дрогата, предназначена за пласиране.

При последвалото претърсване в квартирите на задържаните в курортния комплекс са открити и иззети 200 гр. бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин, 100 дози от същото наркотично вещество, с общо тегло 50 гр. (пазарната цена на 1 гр. от дрогата е 60 лв.), около 20 гр. марихуана, пакетирана за продажба и 10 таблетки екстази, с лого - кръст.

Открити и иззети са и две електронни везни, газов пистолет, тринадесет мобилни телефони и множество СИМ карти, лаптоп, прибори за разфасоване на дрогата, празни полиетиленови пликчета и други такива, с които извършителите са си служили при пакетирането.

Дейността на групата е наблюдавана от полицейските служители близо два месеца за пълно документиране и събиране на годни доказателства за престъпната им дейност.
В териториално звено „Борба с организираната престъпност" - Бургас е образувано досъдебно производство.

Работата по случая продължава. Предстои на четиримата да бъде взета прокурорска мярка от 72 часа „задържане под стража".