Майката на изчезналия безследно у нас германец Ларс Митанг - Сандра Митанг обяви награда от 40 000 евро за информация, която ще помогне за откриването на сина й.

Припомняме, 28-годишният Ларс изчезна от Летище - Варна на 8 юли миналата година. В издирването му са ангажирани Областните дирекции на МВР, полицейските служби в Германия и още няколко европейски държави, както и частна детективска агенция „Гютиг секюрити", наета от майката на младия мъж. През декември, четири месеца след изчезването, Сандра Митанг обяви награда от 10 000 евро за човека или хората, които й помогнат да намери единственото си дете.

В писмо до медиите от името на частната детективска агенция и майката на Ларс се уточнява, че в хода на издирването са извършени серия от оперативно-издирвателни мероприятия, които за жалост не са дали резултат. Отбелязва се, че е възможно издирваният мъж да е отключил наследствено психическо заболяване, заради което да не може да установи самоличността си.

Във връзка със свое разследване в началото на следващия месец пристига отново екип на немската телевизия RTL.

Изготвен е фоторобот на Ларс Митанг с образ, адекватен с изтеклото време и вероятен начин на живот от последния ден, в който е забелязан.

24 часа в денонощието професионалисти приемат информация за младия германец. Предоставени са и телефони за контакт с екипа, които го издирва в България: Тел. 0049 151 613 78673, 0888 614 372.