Ако се окаже, че няма нищо и че е поредната пушилка, лично ще извикам Флоров, ще го поканя в президентството и ще му кажа - „извинете". И се надявам повече хора да го направят".

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в коментар за започналото разследване срещу шефа на ГДБОП, който снощи бе и отстранен временно от длъжност.

Президентът даде леко „заден ход" след вчерашната си категоричност и настоятелност към вътрешния министър за отстраняване на Флоров.

Аз вчера трябваше да подкрепя българските органи и системата на правораздаване, защото това изисква от мен държавността и аз самият, уважавайки институциите, трябва да ги подкрепям, но се надявам те да си свършат бързо работата", уточни Плевнелиев.

Държавният глава в същото време подчерта, че прокуратурата има пълен картбланш да действа, ако има доказателства и реални основания.

Плевнелиев обаче зададе и въпроса - къде бяха до момента тези сигнали - „защо винаги преди избори, защо винаги в последния момент".

Той изрази и надежда - не само преди избори, а винаги да се действа така. Винаги даваме шанс и подкрепяме, но очакваме и резултати, годни за защита в съда, подчерта Плевнелиев.