Двегодишно дете е с опасност за живота след катастрофа в Бургас. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

Произшествието е станало днес около 12.00 часа в района на бившия магазин „1000 бани", разположен на бургаската улица „Захари Стоянов". Ударили са се два леки автомобила с бургаска регистрация - „Ситроен С 3" и „Мазда 3", както и товарен автомобил „Мерцедес Спринтер" със софийска регистрация.

„Ситроен"-ът бил шофиран от 40-годишна пазарджиклийка, „Мерцедес"-ът от 32-годишен бургазлия, а „Маздата" - от 53-годишен бургазлия.

По първоначални данни шофьорката на „Ситроен"-а се е движела с несъобразена с пътните условия скорост, като в района на разклона за кв. „Горно Езерово", изгубила контрол, навлязла в лентата за насрещно движение и блъскайки се последователно в пътуващите в посока Бургас - център „Мерцедес" и „Мазда", се преобърнала на пътното платно.

Пострадали са съпругът и синът на пазарджиклийката. 44-годишният мъж е с фрактура на три ребра. Той е настанен без опасност за живота за лечение в Първа хирургия на МБАЛ-Бургас. Двегодишното момченце е получило черепно-мозъчна травма. То е настанено в „Реанимация".