Министърът на икономиката Божидар Лукарски заминава на работно посещение в Москва от 22 до 26 май 2015 г. В рамките на визитата той ще проведе работна среща с първия заместник-министър на икономическото развитие на Руската федерация Алексей Лихачов, съобщиха от Министерството на икономиката.

В периода 24-29 май 2015 г българска бизнес делегация, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), ще участва в двустранен форум в руската столица. Представители на над 40 български фирми ще съпровождат министър Лукарски по време на деловата му визита в Москва, съобщават от ведомството.

От Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия твърдят, че в рамките на посещението, участието на 12 български малки и средни предприятия е финансирано по проект "Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Конкурентоспособност". По него агенцията е институционален бенефициент.

Поводът за посещението на министъра на икономиката е тържественото отбелязване на 30-годишнината на Центъра на промишлеността (ЦПРБ) в Москва. По време на официалната церемония ще бъде открита изложбена експозиция на българското машиностроене в ЦПРБ.

Българските фирми в бизнес делегацията ще посетят международната специализирана изложба „Металообработка 2015".

По програма, на 26 май 2015 г. министър Лукарски и изпълнителният директор на ИАНМСП Мариета Захариева ще открият бизнес форум с представители на българските и руските делови среди. В рамките на посещението, участниците в бизнес делегацията ще посетят Международната специализирана изложба за машиностроителни изделия „Металообработка 2015" в изложбен комплекс Експоцентър.