Брутално убийство е извършено тази нощ в Бургас. Потвърдиха се първоначалните предположения, че жертвата е чужденец.

След установяване самоличността на загиналия става ясно, че това е 48-годишен немски гражданин, съобщават от МВР Бургас.

Около 02.50 ч. тази сутрин в Пето Районно управление „Полиция" - Бургас е получено съобщение за открит труп на мъж на крайбрежната алея между заведенията „Тропикана" и „Морски бриз", разположени в района под бургаския Пантеон.

Местопроизшествието е отцепено, като е извършен първоначален оглед от служители на сектор „Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас.

Според резултатите от експертизата на съдебните медици причината за смъртта е обилна кръвозагуба след нанесените множество порезни и прободни рани. Нараняванията в корема, тялото и главата са причинени с нож, който е открит и иззет като веществено доказателство по образуваното досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че жертвата заедно с още двама германски граждани - мъж и жена, са отседнали на квартира в централната част на Бургас. Изяснено е, че те се познават от родината си, където са посещавали клиника за лечение на алкохолни зависимости.

По първоначална информация вечерта, предхождаща убийството, тримата германци са били в заведение, където са употребили алкохол. В момента се установяват подробности, свързани с времето след напускането на заведението от чужденците и часа на убийството на 48-годишния мъж.