Апартаментът на стрелеца от Лясковец Петко Савов бе отворен за журналисти днес от неговата майка Стефанка Савова и адвоката й Виктор Костов.

Журналистите влязоха за 30 минути в апартамента, собственост на 76-годишната Стефанка, след като са подписали специални споразумения за допустимите действия в частния имот - само да се снима и да не се задават на Савова никакви въпроси за самата престрелка, съобщава БНР.

Покана да присъстват на отварянето на къщата вчера са получили само някои медии по решение на Петър Благинов - пастора от евангелската петдесятна църква в Горна Оряховица, който се грижи за майката на Петко.

Адвокатът на Савова обясни защо е поканил медиите.

"Преди два дни госпожа Савова беше посетена от органите на МВР и тя подписа протокол, с който прокуратурата и МВР й предават жилището обратно в нейно владение. Коментарите, които аз знам, че те са направили, са, че тя би могла да се върне да си живее тук. И тя дава възможност на българската общественост да се запознае със състоянието на нейния апартамент - разрухата, която е вътре, последиците от стрелбата, т.е. има дупки по стените. От трагичния инцидент тук на 14 март жилището е в ужасно състояние. Става ясно, че това жилище е необитаемо", каза адвокатът.

Савова каза, че ще прави ремонт, но няма никакви средства за това и ще търси. Савова, която е настанена в евангелски център в Горна Оряховица допълни, че за Великденските празници ще остане в апартамента си.

Припомняме, на 14 март барикадиралият се в дома си Петко Савов уби един антитерорист и рани други трима при спецоперация за обезвреждането му.