От „Движение България на гражданите" настояват за обяснение от военния министър Николай Ненчев за назначения на нови служители във ведомството, които са били щатни сътрудници на бившата Държавна сигурност. Това коментира народният представител от РБ и заместник-председател на ДБГ Настимир Ананиев.

"Тревожно е, че тези назначения не само са извършени в последните няколко месеца от встъпването в длъжност на министър Ненчев, но и засягат ръководни постове във ведомството", допълни още той.

"От ДБГ, включително като част от Реформаторския блок, се противопоставяме на каквото и да е участие на бивши служители и агенти на репресивните служби на комунистическия режим в държавната администрация на съвременна България. В ДБГ нашите членове още със заявленията си за членство декларират, че не са агенти на бившата ДС", подчерта Ананиев.

Той не спести оценката си, че такива назначения обиждат избирателите на РБ и десните хора, какъвто е и той самият. В личния си фейсбук-профил Ананиев призовава министъра на отбраната да реагира бързо и да вземе адекватни мерки, като добави, че очаква такива практики да се преустановят и в останалите ведомства.