Новият председател на „Жени-ГЕРБ" Ирена Соколова не е обидена на Бойко Борисов за шегата му, че следващият президент на България може да бъде от нежния пол. Припомняме, че министър-председателят първо лансира идеята си следващият президент да е жена пред общото събрание на "Жени-ГЕРБ", а след това обяви, че просто се е пошегувал, предвид дамската аудитория.

„Няма и сянка разочарование, защото ако има достоен политик, който да може да ни дава цялата спонтанност, която има, това е г-н Борисов", заяви Соколова в ефира на БиТиВи, допълвайки, че България отдавна жадува за такъв политик, а и светът го оценява подобаващо.

Най-важната тема, която партията обсъжда, е колко динамично се развива светът. „Когато е ставало дума за предстоящи избори, листи с кандидати, сме казвали винаги - нека му дойде времето, за да можем да посочим най-правилния кандидат към най-правилната ситуация", допълни Соколова. Тя очерта ситуацията в световен мащаб, а именно, че ЕС се пита какъв да бъде бюджетът му и ще може ли да го изпълни, Великобритания може да се откаже да бъде член на ЕС, Гърция иска да излезе от Еврозоната, безпрецедентната ситуация във Франция, Украйна, която се превърна в гореща точка.

Соколова се въздържа от прогнози от такъв характер за година и половина напред и е на мнение, че президентските избори дори не са на дневен ред.

Нежната представителка на ГЕРБ е убедена, че балансирането на мъжката и женската енергия е добър вариант за устойчивостта на групата и е задължителен елемент. От друга страна, по думите й, премиерът много добре разпознава възможностите на жените да бъдат много отговорни, последователни, толерантни.

Като дипломиран психолог Соколова направи няколко щрихи от портретната характеристика на Борисов през втория му мандат. „Това е един втори мандат на управление с модел на общуване, който е доста по-споделен, по-балансиран", отчете тя. Премиерът не просто разчита сигналите на времето, но според Соколова, подбира най-правилните хора, които да могат да осмислят нуждите.