Гърция трябва да приведе „яснота" в политическата и икономическата ситуация в страната преди да получи какъвто и да е било спасителен пакет.

Това съобщиха от Европейската комисия по повод обсъжданията на гръцките политици за нов премиер на страната.

Първо, ние искаме яснота относно политическото и икономическото развитие в Гърция, след това ще продължим дискусиите", каза Амадеу Алтафадж, говорител в отдела за икономически дела към ЕК, преди срещата на финансовите министри от Еврозоната.

Очакваме тази вечер гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос да съобщи на еврогрупата за взетите решения от гръцкото правителство и от тази точка да започнат обсъжданията на министрите", допълни още говорителят, цитиран от „Франс прес".

Финансовите министри от Еврозоната се събират в Брюксел тази вечер да обсъдят проблемите с гръцкия дълг и дали правителството е изпълнило условията, за да получи 8 милиардния транш.

Припомняме, че премиерът на Гърция Георгиос Папандреу, който подаде оставка, провежда разговори с лидера на консервативната опозиция Антонис Самарас за формирането на ново управление, което да ратифицира споразумението на ЕС.