Около 30-ина пенсионери се събраха пред МС на протест срещу ниските пенсии и ниския жизнен стандарт на възрастните хора в България.

Някои от тях носиха плакати с призиви: „Сития на гладния не вярва. Събуди се, българино, долу мафията", „Оставка на социалния президент", „БСП вреди сериозно на вас и на другите около вас", „20 години стига мизерия, искаме европейски пенсии".

 

emaxpress

Разразиха се истински политически дискусии за бизнес, социална политика и икономика. Част от пенсионерите стигнаха до становището, че българските пари трябва да останат в България, а не да бъдат изнасяни в чужбина.

Други обсъждаха плановете си как да се прави бизнес от вода. По този повод се чуха и критики как Стефан Софиянски изкупил Горна Баня, за да спечели от това природно богатство.

Пенсионерът Дамянов от София се оплака, че очаквал добавките за Коледа преди празниците, а не след Нова година, както планира да ги раздаде правителството.

Лично той се оплака, че взема пенсия от 110 лв.

Пенсионерът все още таи гняв към предходното правителство, което според него е единственият виновник за ниския му жизнен стандарт.

Станишев е виновен, категоричен бе той. Според него народът трябва да се вдигне на бунт.

Около това становище се обединиха и други протестиращи, които посочиха за пример съседките ни Гърция и Турция, където ескалиралото обществено недоволство е довело до промяна и смяна на властта.

Други от протестиращите обвиниха директно Бойко Борисов за слабото пенсионерско присъствие пред МС.

Пенсионерите от провинцията били спрени да влязат в София, защото премиерът се страхувал, че пенсионерският бунт ще доведе до сериозни резултати.