Хакерската група Anonymous от известно време не е напомняла за себе си, но по всички личи, че нейните членове не са спрели да работят усърдно. Един от лидерите на групата, твърди, че хакерите разполагат с всички тайни на Съединените щати и е само въпрос на време да започнат пускането им чрез различни канали за трансфер на информация, съобщи kaldata.com.

Хакерът Кристофър „Commander X" Дойон е дал интервю за изданието National Post, където твърди, че тепърва ще се чуе за новите постижения на Anonymous. Името на Дойон е публично известно, защото той беше сгащен от полицията при една от акциите срещу хакерската група.

Commander X казва, че в момента Anonymous имат достъп до всички бази данни с класифицирана информация в САЩДойон твърди, че достъпът до правителствената информация не е получен с хакерски методи, а директно от хората, които поддържат компютърните системи.

Твърденията на хакера звучат доста бомбастично, но трудно някой може да повярва, че са истина. Малко вероятно е във всички правителствени агенции на САЩ да има служители с пълни права за достъп до информацията, които същевременно са и поддръжници на Anonymous.

Кристофър Дойон беше арестуван миналата година заради атака срещу сайта на местната управа в щата Калифорния.