По никакъв начин не се намесвам в работата, нито на прокуратурата, нито на съдебната система. Считам, че те сами ще се справят.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на предшественика му Станишев.

Аз не съм му откраднал доклада от бюрото, посочи той във връзка с искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на експремиера.

Премиерът подчерта още, че докладите ги няма именно от времето на Станишев. Тогава и в МВР са били и негови служители и шефът на ДАНС е бил назначен от него, отбеляза Борисов.

По думите му Станишев е раздал най-важните доклади - за организираната престъпност, за контрабандните канали, за специалните поръчки, които са вървели, за сделките Петрол срещу храни с Ирак.

Някои хора извън Министерски съвет са чели, запознали се и са взели необходимите мерки. За това предоставяме случая на прокуратурата, посочи Борисов.

Запитан дали след падането на имунитета на Станишев, ще поиска той да бъде разследван за други големи злоупотреби в държавата, включително за източване на еврофондове, премиерът каза, че от предприетите досега проверки минимум 40-50 вече са отишли при разследващите органи.

По думите на Борисов, ако има факти и доказателства, компетентните органи ще ги съобщят и тогава ще бъде преценено да повдигане или неповдигане на обвинение е правилното решение.

Някои от разследванията са много сериозни, посочи той и допълни, че днес ще представи на прокуратурата още три сигнала, които се отнасят за източени още над 300 милиона лева от ДДС.

Премиерът откри спортна площадка в „Люлин", която е с игрища за футбол, волейбол, баскетбол и тенис.

На освещаването той беше посрещнат от нетърпеливи мажоретки. Бойко Борисов преряза лентата в присъствието на Йорданка Фандъкова, Минко Гердживов, шефовете на няколко спортни федерация, спортисти, деца.