Лидерът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов се изправя официално в битката за следващия Европейски парламент.

Именно Симеонов е водач на евролистата на НФСБ, която днес бе регистрирана в Централната избирателна листа (ЦИК).

Като номер 1 в кандидатите за следващи наши депутати в Европа Валери Симеонов се зарече, че ако партията събере необходимия брой гласове, то той ще стане евродепутат, за да оправдае очакванията на хората.

Втори в листата на НФСБ е настоящият евродепутат Слави Бинев, следван от Велизар Енчев.

На влизане в ЦИК Симеонов изтъкна пред журналисти, че очаква подкрепата на всички отговорни българи, които са истински патриоти и милеят за родината си. „Шансът ни е много голям", убеден е лидерът на НФСБ.

Той все пак подчерта, че резултатът на предстоящите евроизбори в края на май зависи и от избирателната активност и мобилизацията на избирателите.

Самите патриоти от тази партия имат амбицията да вкарат трима свои хора в новия европарламент.

Дори и с тази заявка Валери Симеонов очаква нечестни избори, защото е на мнение, че нищо не се е променило от една година насам, когато са били проведени едни от най-нечестните избори в историята на България.

НФСБ съзира в новия Изборен кодекс само козметични корекции. „Подготовката за купуване на гласове върви. А онези 800 хил. „мъртви души" пак са в избирателните списъци и пак ще играят в полза на управляващите", сигнализира Симеонов.

Той призова обаче хората да гласуват за тази котка, която ще хване мишката".