Тежък метъл и цветове в бозаво. Така Татяна Дончева вижда политическия карнавал у нас.

В предаването „Тази събота" по БиТиВи тя сподели, че подло и противно протичат родните политически процеси. Дончева даде заявка „Движение 21" да участва в политическия живот. Тя смята да популяризира формацията си и да й даде време тя да стане популярна сред хората. На тези избори обаче едва ли движението й ще излъчи своя листа.

Не ми е мъчно за БСП, каза тя. Татяна Дончева мисли, че АБВ и партията на Николай Бареков може и да не успеят да участват в евровота, защото първо заложили на PR-а, а после на изграждането на структури и организация.

Лявата част на политическия спектър, според Дончева, гори. Проблемът на лявото е, че изгуби кауза, категорична е тя. Лявата идея се крепяла от възрастни хора, които не искали да живеят в бъдещето.

Според лидера на „Движение 21" скандалът с парите от ЕП, спечелени и впоследствие върнати от Моника Станишева, не е измислен. Според нея Мартин Шулц и Ханес Свобода си „назначили" президент на ПЕС, който да ги номинира за различни позиции.

Според нея политическите процеси са навързани. За пример тя посочи, че по времето, когато Сергей Станишев е премиер, страната ни сключва няколко договора със Сименс, а по това време жената на Ханес Свобода е част от австрийския клон на Сименс.