16-годишно момче е в тежко състояние и с опасност за живот след побой от трима съученици. Той е бил нападнат близо до 35 СОУ в София. Сигналът за побоя е подаден на тел. 112 снощи в 19.30 ч., съобщават от пресцентъра на МВР.

Момчетата нападнали 16-годишния Андрей, съборили го на земята, след което го ритали и блъскали. Нападателите били с маски на лицата и са носили боксове и ножове, разказаха пред БНР ученици.

На мястото на инцидента били изпратени автопатрул, криминалисти и инспектор от Детска педагогическа стая. Пред служителите битото момче успяло да каже, че малко преди това е било нападнато от двама или трима непознати. То е било в тежко състояние и веднага е откарано в ИСМП „Пирогов", където лекари продължават да се борят за живота му.

Един от вероятните извършители на побоя - 15-годишен от професионална гимназия, е задържан. От МВР уточняват, че войната между двете училища е започнала на 7 ноември тази година, когато Валентин Стоянов, заедно с негови приятели, пребили четирима единадесетокласници от 35-то училище.

Следва втори инцидент между 10 и 11 ноември. По думите на учениците от 35 СОУ става дума за противоборство на фенове на "Левски" и ЦСКА.

В момента служителите на реда разпитват други непълнолетни, станали неволни свидетели на инцидента. Няколко от децата категорично посочват задържания като автор на жестокия побой, допълват от МВР.