Военната операция на бойци от ливанското движение „Хизбула" е била послание към Израел за готовност за реакция на всякаква агресия, обяви генералният секретар на движението Хасан Насрала.

Припомняме, в сряда „Хизбула" пое отговорност за атаката срещу израелската военна колона на ливано-израелската граница в района Шебаа. В резултат на акцията бяха унищожени няколко военни машини, загинаха двама израелски военни, а седем бяха ранени.

Операцията бе в отговор на израелския авиоудар в сирийската част на Голанските възвишения, при който бяха убити няколко ирански военни, сред които и генерал от елитния Корпус на стражите на ислямската революция, както и активисти на „Хисбула".

Операцията, осъществена в светлата част на деня, в момент на максимална готовност на вражеската армия, е послание към врага и неговия народ - проверихте ни, повече не го правете, заявява още Хасан Насрала.

Той подчертава също така, че „Хисбула" занапред няма да признава каквито и да е тактики на войната и са готови да отговорят на всякакви действия от страна на Израел, както сметнат за необходимо.
Насрала изтъква, че движението не иска война, но и не се бои от нея.