От партия ГЕРБ реагират остро на обвързването на тяхната предизборна кампания с тази на БСП.

Категорично осъждаме и се противопоставяме на стартиралите опити да се търси някаква несъществуваща връзка между двете предизборни кампании, се казва в изявления на партията, подписано от Бойко Борисов и ръководствното на ГЕРБ.

Безплатното изпълнение на песента "Ние сме № 1" от страна на Ивана беше личен жест на певицата към нас, който по никакъв начин не е обвързан със започналата кампания, се казва в изявлението.
Припомняма, Ивана е официален участник в кампанията на БСП.

Посланията на ГЕРБ към нашите членове и симпатизанти, заявяват хората на Борисов, бяха отправени от 13-годишната Мелинда Хариева от Монтана - химн на Европа ("Одата на радостта"), олицетворяващ пълноправното членство на България в ЕС и фактът, че решенията на важните за бъдещето на страната ни въпроси вече ще се вземат от европейските институции с нашето активно участие, песента "Светофарите светят зелено" на Група "Сигнал", символизираща новото начало и старта на новото в лицето на ГЕРБ, изпълнението на гайда на Красимира Чуртова, което олицетворява българското, и изконната връзка на народа ни с планината и Стефка Съботинова с Химна на ГЕРБ, символизиращ нашето единство и сила.

Отговорно заявяваме, че ГЕРБ не е водила преговори с нито един поп-фолк изпълнител за участие в предизборната ни кампания.

От партията поднасят извиненията си на Ивана и Азис за започналото тенденциозно и целенасочено използване на имената им в нежелана посока.