Само за два дни четирима мъже се удавиха в Бургаско. Това е станало след като са пренебрегнали предупрежденията за силното мъртво вълнение и триметровите вълни по Южното Черноморие.

В събота около 9.32 ч. в Районното управление на полицията в Созопол е получено съобщение за удавен човек на централния плаж в Черноморец. Удавникът е 60-годишен мъж от ботевградското село Врачеш, който решил да влезе в морето на неохраняемия централен плаж.

Няколко часа по-късно - около 17 ч. 22-годишен младеж се удавил в района на разкопките до „Старото училище" в Созопол. Момчето скочило от скалите в морето в неохраняема зона, след което около 20 минути правило опити да изплува. Тялото му било открито в неделя в залива на градския плаж в Созопол.

Третата жертва е 47-годишен унгарски турист, който се е удавил в неделя. Трупът му е забелязан в морето на плажа пред хотел „Бургас" в Слънчев бряг. Той е влязъл да се къпе при бурно море и след като е нямало спасители на плажа.

49-годишен софиянец, който почивал в квартира в Черноморец, пък се е удавил на плажа „Вромос". Сигналът е получен в созополската полиция в 14.30 ч. вчера.

От Водноспасителната служба в Бургас съобщиха още в събота, че това е най-лошият ден от началото на лятото. Вятърът достигна до 60 километра в час, а вълните - до три метра. Къпането през почивните дни на бургаския плаж бе абсолютно забранено.