Внукът на Кирил Рашков, който също се казва Кирил, е обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, информира БНР.

Това потвърди директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Според жалба, подадена от Веселин Христев - вуйчо на починалия след прегазване Ангел, Кирил Рашков-младши е отправил заканата на 23 септември, минути преди инцидента с момчето в Катуница.

По телефона Христев обяснил, че е бил повикан за уточнение по дадените от него показания и тогава е оформил писмено жалбата срещу внука на Рашков.

По думите на директора на пловдивската полиция са снети обяснения от всички очевидци на инцидента по преписката, образувана в полицията. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

Припомняме, вчера група общински съветници от Катуница поискаха среща с прокурора, тъй като напрежението в селото не било спаднало. По думите им има много свидетели на фаталния инцидент, които още не са разпитвани.

Хората казаха, че въпреки бунта, в селото се разхождат безнаказано внуците на Кирил Рашков.

Според прокурор Калоян Димитров, внуците на Рашков били "уплашени и няма как да се разкарват в селото след всичко, което се случи".

Полицията пък охранява къщите, за да не допусне мародерстване.