Засега СДС планира да се яви на следващите избори във формата Синя коалиция, обяви лидерът Мартин Димитров на брифинг на Раковски 134.

Преговори за участие на следващия вот се водят с партиите, участнички в Синята коалиция, както и с Българския демократичен форум. Подготвя се коалиционното споразумение, където се запазва възможността за разширяване на коалицията.

Дали и други партии ще влязат в Синята коалиция ще се решава от двете основни партии в нея - СДС и ДСБ.

Мартин Димитров е категоричен, че десните избиратели искат да го има формата Синя коалиция.

Дори когато го срещали, те му казвали, ако не сте с ДСБ ние се чувстваме като деца на разведени родители. Затова трябва да я има Синята коалиция, категоричен е Мартин Димитров.

3 към 1 е подкрепата сред десните избиратели за участие на СДС в Синята коалиция срещу самостоятелно явяване на сините на изборите.

СДС иска оттегляне и спиране на Закона за горите. Според лидера на СДС Мартин Димитров, ако той бъде приет, корупцията ще вземе размери каквито досега в България не е имало.

Законът дава правомощия на министъра на земеделието да бъде горски цар, изтъкна Димитров. Ясно е кой олигарх къде ще строи, подчерта още той.

Според Мартин Димитров досега корупцията у нас е била ученическа. В мандата на ГЕРБ ще има корупция за напреднали, убеден е синият лидер.

Той отказа да изброява олигарсите, които ще бъдат облагодетелствани с промените в закона, за да не пропусне някои.

Най-добрият партньор за нас е ДСБ, категоричен бе Мартин Димитров. Според него двете партии заедно могат да намерят изход от кризата. Стана ясно още, че в Синята коалиция няма място на ОДС на Стефан Софиянски.