„БСП не участва в договорки, няма договорка за разпределение на местата във ВСС", това съобщи депутатът от „Коалиция за България" Мая Манолова пред БНР.

По думите й е абсурдно управляващите да приемат всички четири предложения на червените. Според Манолова е добре да бъдат избрани безупречни професионалисти и смели хора.

„Нека да не бъдем предварително пристрастни. Не правят добра услуга на Юлиана Колева депутатите от ГЕРБ, които я защитават. Ще бъда коректна и ще кажа, че това е добър професионалист", категорична е Мая Манолова.

По повод изслушването на кандидатите за ВСС Манолова е на мнение, че ще станем свидетели на парламентарно представление.

„Днес можем да излъжем Брюксел, че сме провели публичен дебат и избор, но дейността на днешните кандидати ще стане ясна още утре, когато те заработят", посочи Манолова и допълни „Нося отговорност, че съм подкрепила досегашния ВСС, но тогава нямах кандидат. Сега съм предложила кандидатура, която би правила чест на парламента. Ако бъде избран моят кандидат, ще бъда отговорна за неговото поведение и за това, което ще каже днес".