Оставка тази сутрин и избори след месец и половина не биха променили ситуацията. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод ситуацията в страната и нестихващите протести с искания за оставка на кабинета „Орешарски."

Според него важното в момента е да се осъзнае ясно какво ще се прави, когато това правителство си отиде.

Това не е правителството, което очакваха хората преди изборите. То е изцяло доминирано от интересите на една етническа партия - ДПС, и не знам защо спря да се говори.
Може би и ГЕРБ, и някои други политически формации, които искат да свалят това правителство, внимават да не би да обидят ДПС, за да могат да го ползват след това като коалиционен партньор,
коментира Каракачанов.

Той е категоричен, че основният проблем на политиците у нас е какво всъщност става с България: „Говори се за реформаторски блок - кое да реформираме, говори се  за лява алтернатива - къде е тя, дясна алтернатива, ГЕРБ отправят призиви.
Истината е, че българският политически елит страда от една тотална болест в последните 23 години и тя е хроничен нихилизъм - да се пренебрегват винаги българските национални интереси в името на някакви мъгляви европейски, леви и десни ценности и други глупости на търкалета."

Каракачанов изтъкна, че зад паравана за някакви реформи се е осъществил най-колосалния грабеж на държавата. По думите му не може да се правят каквито и да било сметки за блокове без да има формулиран ясен национален интерес.

В тази връзка от септември от ВМРО ще стартират разговори с различи патриотични и граждански обединения. Сред поканените на срещите обаче няма да са Волен Сидеров и хората му.

Атака се съмнявам дали ще ги поканим, защото ги поканихме миналата година и те в последния момент се завъртяха не знам по какви причини. Това си е техен проблем. Няма смисъл да си губим време с тях. Освен това те са част от управлението, срещу което в момент много хора протестират, припомни лидерът на ВМРО.

Възможен „събеседник" по темата обаче е НФСБ на Валери Симеонов.