Украйна обяви, че е заловила два руски бронетранспортьора в Източна Украйна, докато продължава да затяга обръча около проруските сепаратисти, съобщава „Франс прес".

Военните подчертаха, че машините са на елитно руско звено от армията.

Украински войници заловиха две бронирани машини на руската Въздушнодесантна дивизия Псков до Луганск", каза украинският говорител Андрий Лиценко, допълвайки, че войниците, които са управлявали машините, са избягали. По думите му иззети са и документите на избягалите руски войници.

Веднага военното министерство на Русия опроверга информацията за машините, предаде РИА Новости, позовавайки се на говорител на ведомството.

При боевете край Донецк вчера са загинали 43 цивилни, според местни представители. За последните 4 месеца са убити повече от 2200 души.

Междувременно украинският президент Петро Порошенко ще подпише указ за разпускане на парламента и провеждане на парламентарни избори. Очаква се да бъде сторено следващата седмица, обяви съветникът на президента Олег Медведев пред Радио „Свободна Европа".

Той подчерта, че през септември ще бъде обявен пакет от големи политически, икономически и социални реформи. Също така Споразумението за асоцииране с ЕС, подписано през юни 2014 година, ще бъде ратифицирано.