Без инциденти е преминал митингът на опозицията в руския град Санкт Петербург, съобщава ИТАР-ТАСС.

В шествието и митинга на петербургската опозиция под наслов „За честни избори" са взели участие към 2 500 души по данни на градското управление на вътрешното министерство.

Днешната акция е събрала два пъти по-малко участници от тази на 4 февруари, на която по официални данни е имало около 5 000 души.

Междувременно обаче според опозицията на митинга е имало много повече участници. Според една от организаторите на проявата на нея са присъствали около 15 000 души.

На митинга на Конюшенния площад освен представителите на местната опозиция, е говорил и един от лидерите на протестните акции в Москва Алексей Навални, координаторът на „Ляв фронт" Сергей Удалцов и лидерът на Обединения граждански фронт Гари Каспаров.

Пред участниците Удалцов е обещал да върнат премиера на Русия Владимир Путин обратно в Петербург и да организират безсрочни протести, ако изборите за президент на Русия не бъдат честни.

Каспаров е призовал опозиционерите да водят паралелно независимо преброяване на гласовете и да хванат властта за ръката при случаи на фалшифициране на изборите. Призив към гражданите да гласуват на 4 март, защото само така ще победят властта, е отправил Алексей Навални.

Полицията не се е намесила в проявата, но площадът е бил отцепен от полицейски кордон.