Кахърите на Сергей Станишев не идват само от Бойко Борисов и двамата Руменовци -Петков и Овчаров.

Лидерът на БСП трябва да се яви в Софийски градски съд по дело, заведено от Съюза на комунистите в България, пише Sliven.info. 

Съюзът се представлява от бившия съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров.
И
скът е за два милиона лева обезщетение от социалистическата партия за причинените морални вреди на комунистическото движение в България.

Делото ще бъде гледано на 10 ноември, точно 20 години след свалянето на Тодор Живков, конкретизира Димитър Даскалов, член на Централния комитет на Съюза на комунистите в България.

Също в съдебната жалба е записано, че Съюзът на комунистите иска Софийския градски съд да постанови решение, с което да задължи БСП да възстанови на комунистическите партии в България членския внос за периода 1989-2009 г.

Освен това партията на Станишев трябва да върне собствеността и предаде ползваното движимо и недвижимо имущество, принадлежащо на БКП, и да заплати сумата от 5 хиляди лева като частичен иск.

В молбата до Софийски градски съд Чакъров твърди, че БСП не е правоприемник на БКП. БСП обсеби членската маса на тогавашната комунистическа партия, наброяваща около деветстотинхиляди души, както и движимото и не движимо имущество на комунистическата партия, твърдят от Съюза на комунистите.

Според тях БСП самостоятелно или в коалиция с други партии прие закони и нормативни актове, които разкриват истинската цел на нейното ръководство, а именно да обслужва лични или групи користни политически и материални интереси.