Меглена Кунева ще води листата на партията в 23 МИР в София. 24 МИР в столицата е поверен на Прошко Прошков, а 25 МИР - на Найден Зеленогорски, който ще води и Плевен.

Лидерът на партията ще води и листата в Русе заради сантиментални моменти. „Аз винаги се връщам в Русе", заяви Кунева.
Тя обясни, че няма да води листата в 25 МИР, където ще е лидерската битка между Иван Костов, Сергей Станишев и Бойко Борисов, защото не живее там.

Първият ни еврокомисар изтъкна, че е била изненадана от скандалите с листите в Сливен и е разочарована от поставените й ултиматуми от местната партийна структура там. „Сега там изпращаме най-доброто", поясни тя.
Лидерът на партията призова за екипност. „Или всички ще се спасим или всички загиваме", каза Кунева.

Тя посочи, че макар адвокат Йонко Грозев да не е водач на листа, тя ще разчита на него като специалист за промяна на конституцията. Кунева сподели, че е научила нещо много важно от него - че с воля и с чисти помисли политиката може да бъде друга от май нататък. „Политиката в България може да бъде чиста", смята тя.

Кунева съобщи, че секретарите на партията Людмила Елкова и Йонко Грозев ще одобряват всяко едно становище на бъдещата парламентарна група, което се отнася по въпросите на финансите и правосъдието. Грозев заяви, че не се кандидатира за депутат, заради натоварената му работа като адвокат. Той бе категоричен, че и занапред ще работи за успеха на "Движение България на гражданите". "Йонко Грозев и Людмила Елкова остават заместник-председатели на партията, а желанието да не са депутати е лично. Това е доказателство, че за нас властта не е самоцел", каза още Кунева.

„В България няма свобода" - с тези думи лидерът на партията коментира скандала с подслушването, изнесен от лидера на БСП Сергей Станишев.
Тя припомни, че „Движение България на гражданите" са подали сигнал до главния прокурор. Кунева припомни, че е питала вътрешния министър Цветан Цветанов преди време дали е обект на СРС-та, при което й било отговорено, че това не би трябвало да я интересува.

Йонко Грозев от своя страна подчерта, че заради скандала с подслушванията прокуратурата дължи на хората едно голямо разследване и после резултатите да бъдат обявени. Грозев вярва, че не е изключено да е подслушван и той по време на скандала около съдия Мирослава Тодорова.

„Това, че настоящият ВСС не преразгледа уволнението на съдия Тодорова за мен е ясна индикация, че ВСС продължава да е контролиран от господин Цветанов", изтъкна Грозев.
По думите му, макар все още да има сянка на съмнение около начина, по който Сотир Цацаров е бил избран за главен прокурор, има добри индикации, че той ще гарантира честно разследване на злоупотреби.

Меглена Кунева коментира и социологическия скандал. „Това, което мен ме притеснява, е, че се трасира измамата на гласове през тези социологически агенции", подчерта тя. „ГЕРБ се готвят да купуват гласове и да крадат гласове от други партии", смята Кунева.

Според нея никой не вярва на подобни драстични разлики в проучванията. Подобна разлика от тези социологически проучвания, по думите на лидера на партията, ще се използва от ГЕРБ, за да оправдаят фалшификациите на вота пред международни наблюдатели. „Още една професия е съсипана", изтъкна Меглена Кунева.
Искам да има честни избори, настоя тя.

До момента България на гражданите струва нула стотинки на българския данъкоплатец, похвали се лидерът на партията, като в същото време заяви, че искам да достигне до колкото се може повече хора.

Димитър Митев от България на гражданите използва пресконференцията, за да попита лидера си защо не е участвала активно в протестите.
Тя припомни как се е явила на президентските избори - без партия. „Най-важно е да си спазваме законите", изтъкна Меглена Кунева. „Вие сте свободен да излезете на улицата", каза тя и му обясни, че не е редно партиите да излизат на улиците.

Водачите на листи за предстоящите избори:

1 Благоевград - Георги Киряков
2 Бургас - Тома Биков
3 Варна - Даниел Вълчев
4 Велико Търново - Петър Николов
5 Видин - Павел Паунов
6 Враца - Сергей Петков
7 Габрово - Веселин Тодоров
8 Добрич - Прошко Прошков
9 Кърджали - професор Велислав Минеков
10 Кюстендил - Силвия Великова
11 Ловеч - Нено Димов
12 Монтана - Иво Гигов
13 Пазарджик - професор Велислав Минеков
14 Перник - Людмил Веселинов
15 Плевен - Найден Зеленогорски
16 Пловдив град1 - Калин Томов
17 Пловдив област - Димитър Танев
18 Разград - Бисер Манолов
19 Русе - Меглена Кунева
20 Силистра - Ива Йорданова
21 Сливен - Нено Димов
22 Смолян - Димитър Палагачев
23 София 23 МИР1 - Меглена Кунева
24 София 24 МИР1 - Прошко Прошков
25 София 25 МИР1 - Найден Зеленогорски
26 София област - Димитър Делчев
27 Стара Загора - Христо Ангеличин
28 Търговище - Явор Александров
29 Хасково - Иван Стамболов
30 Шумен - Даниела Русева
31 Ямбол - Георги Стефанов