Повече от 30 души са загинали при експлозия в мина за въглища в Донецк, Източна Украйна, съобщиха местни представители, предаде Ройтерс.

Според руски медии 170 души са напуснали мината „Засядко". От тях 14 са с наранявания и изгаряния. Донецката народна република информира за един загинал.

„Според предварителната информация повече от 30 души са загинали. Все още спасителни екипи не са достигнали до мястото на експлозията, те работят по премахване на отровния газ и след това ще слязат", каза Владимир Цимбаленко, ръководител на местната служба за безопасност.

Председателят на Върховната рада Владимир Гройсман съобщи, цитиран от „Франс прес", че най-малко 32-ма миньори са загинали при експлозията.

Ужасна трагедия стана тази сутрин в „Засядко". Има жертви, към момента 32, заяви той в парламента, призовавайки депутатите за минута мълчание в памет на загиналите. По-късно обаче той каза, че към момента има един загинал.

Говорител на правителството в Донецката народна република каза, че все още 70 души са заклещени под земята.

Говорител на синдиката съобщи пък, че по време на взрива е имало 207 миньори. Съдбата на 47 миньори все ще е неизвестна, те може да са загинали, добави говорителят.

През последните години имаше няколко сериозни инцидента в същата мина.