Подобни скандали влияят негативно на която и да е компания, коментира изпълнителният директор на БТХолдинг Христо Лачев скандала „Овчаров - Александров", в който е замесен и тютюневият ни холдинг.

Лачев не коментира вероятността приватизацията на фирмата да е поставена под съмнение, но  призна, че контрагентите на компанията са притеснени и отношенията с тях вече са поставени на друга основа.

За първи път елементарни договори, каквито са контрактите за раполагане на продуктите и рекламните щендери по магазините, са застрашени, заради разрасналия се скандал и съмненията в платежоспособността и стабилността на холдинга, каза Лачев пред Нова телевизия.

Вече се иска финансова гаранция, че договорът ще бъде изпълнен от наша страна и се поставят условия за финансово обзпечение, продължи шефът на Булгартабак.

По думите му кризата в холдинга влияе негативно върху опитите да се продадат дружества на компанията.

Четирите големи мултинационални компании, които преди присъединяването на България към ЕС са заявили желание да участват в приватизацията на Булгартабак, вече са оттеглили интереса си, псочи Лачев.

Това обаче не означава, подчерта той, че компанията все още не може да бъде продадена на стратегически инвеститор.

Ако Булгартабак се продава на открита и ясна процедура на фондовата борса, каквато аз поддържам, това гарантира, че в продажбата й няма да бъдат намесени лични интереси и няма да бъдат задействани механизми за продажба под масата, допълни Христо Лачев.

Той обаче не потвърди информацията, че в момента най-голям интерес към холдинга имат турски фирми и вероятността компанията да бъде купена от турски инвеститор е най-голяма.