Движението във Великобритания е блокирано заради силния снеговалеж.

На много места пътищата, жп-линиите и авиотранспортът са блокирани, а стотици училища не работят.
Шотландия бе първата, която е оказа под снега още вчера, като след това бе парализирана и северната част на Острова, пише БиБиСи. 

Около 1000 автомобила се оказаха блокирани с часове на магистрала А3 в Хемпшир, като за тяхното спасяване са извикани и военните.
Полицията затвори и няколко големи магистрали в Северен Йоркшир.

Влаковете в страната се движат със сериозни закъснения, някои от линиите са отменени. Подобно е положението и при повечето летища. Затворено е летището в Бристол и лондонския Гетуик.

Болниците в цялата страна откриват допълнителни кабинети и дежурства на специалисти, за да могат да се справят с изключителни наплив на пациенти с различни травми от падания по снега.

В югоизточна Шотландия полицията предупреди населението, че условията са толкова лоши, че препоръчва да се излиза само при извънредни ситуации и ако „зависи на живот и смърт".

Самият премиер Гордън Браун призова своите съграждани да бъдат внимателни и за своите съседи, родственици и близки, за да сигнализират ако някой се нуждае от помощ.

Това е най-сериозното застудяване във Великобритания за последните три десетилетия., като прогнозите на метеоролозите не са успокоителни - и в следващите дни се очакват ниски температури, снеговалеж и заледявания.