Окончателното гласуване на ратификацията по дълга бе последвано от призива на социалистката Мая Манолова към държавния глава Росен Плевнелиев да наложи вето на закона за дълга.
Ако не го направите, БСП ще се обърне към Конституционния съд заради нарушение на парламентарните процедури и от финансовия министър, и от председателя на НС, закани се лявата депутатка.

Тя се зарече партията й до последно да се бори този срамен дълг да падне от плещите на българите.

За независимия Велизар Енчев днес се е осъществила покупко-продажба на цели парламентарни групи. ДПС, която преди година заби нож в гърба на коалиционния си партньор БСП, днес заби нож в гърба на нацията, възмути се народният представител. Според него тези 16 милиарда лева са били нужни на Бойко Борисов за президентската му кандидатура.

В процедурите по отрицателен вот се включи и Волен Сидеров, който обяви за изключителен наивник всеки, който занапред вярва, че ДПС не подкрепя управлението. Лидерът на Атака посъветва всички българи да обявят бойкот на правителството, защото то ни води към пропаст. Колкото по-бързо се вдигнете на протест и свалите това правителство, толкова по-добре за България, обърна се той от парламентарната трибуна към гражданите.