Апелативните съдии в Пловдив отреди доживотен затвор за Александър Скръчков за това, че на 25.05. 2013 г. уби по особено жесток начин таксиджията Методи Ганчев, съобщава plovdiv24.bg

В началото на март тази година Скръчков бе осъден на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и да заплати на близките на жертвата 230 000 лева кръвнина.

На 24.05.2013 г. Александър Скръчков заедно с брат си и свои приятели празнували абитуриентски бал в Марково, като подсъдимият е употребил значително количество ракия. След изпращането на абитуриента до ресторант в хотел "Санкт Петербург" компанията продължила да се черпи в Пловдив. Към 3 часа се разотишли, а Скръчков и Марков се отправили по пътното платно към бул. "Шести септември".

По това време по същата улица и в същата посока се движел таксиметров автомобил, управляван от жертвата. В колата имало и клиентка. Шофьорът подал звуков сигнал на двамата да се качат на тротоара, но те не се отместили от платното, при което Ганчев спрял таксито. Скръчков се приближил до предната част на автомобила и се подпрял с ръце на предния капак. Пострадалият Гачев му направил знак с ръка да се отмести и да продължи пътя си.Тогава Скръчков със силни юмручни удари счупил предният ляв фар на автомобила и нанасял удари и по капака.

По това време се приближил Марков и започнал да дърпа Скръчков да го отстрани от колата. Скръчков изблъскал Марков и като обезумял започнал да удря още по-силно по капака на автомобила. След като пострадалият Гачев излязъл от автомобила, Скръчков се приближил до него и започнал да нанася юмручни удари по главата и по тялото му. Повалил го на земята и продължил ожесточено да го рита по тялото и главата.

Пострадалият Методи Гачев е бил откаран и приет за лечение в спешния хирургически център на УМБАЛ "Свети Георги". Извършени са незабавно поредица от хирургически интервенции от екипи на неврохирургия, лицево-челюстна хирургия и очна клиника. Следоперативно е бил приведен за реанимация и лечение в клиника по анестезиология и интензивно лечение.Независимо от оперативните интервенции подобрение в състоянието на таксиджията няма и той почива дни по-късно.