Млад мъж заплашил живота на детето на 49-годишен бизнесмен от Шумен и му поискал 100 000 лева, които трябвало да бъдат оставени на посочено място в землището на града, съобщават от Областната дирекция на МВР-Шумен.

49-годишният собственик на фирма открил писмото със заплахата и искането за сумата пари под чистачка на лекия си автомобил, паркиран на ул. „Цар Освободител".

Мъжът уведомил полицията за случката. Униформените установили извършителя - 28-годишен мъж от същия град. Той е задържан за 24 часа. Назначени са експертизи и предстои да му бъде повдигнато обвинение. Образувано е досъдебно производство и работата по него продължава под надзора на прокурор от Шуменската районна прокуратура.

По-късно стана ясно, че в следобедните часове днес на 28-годишния Ахмед Мехмедов от Шумен е повдигнато обвинение за изнудване, придружено със заплаха. Говорителят на Шуменската окръжна прокуратура Орлин Куздов обясни, че за такова престъпление е предвидено наказание от 2 до 8 години затвор.

Мехмедов е задържан за това, че заплашил 49-годишния бизнесмен Хюсеин Хюсеинов с посегателство спрямо живота на малолетния му син. От прокуратурата не оповестиха подробности по вече започналото разследване, заявиха само, че са разпитани свидетели, а самият извършител все още не е дал показания пред съдия.

28-годишният шуменец е с постановено задържане за срок от 72 часа. Той не е криминално проявен, семеен е и има работа, съобщи още прокурор Куздов, цитиран от Дарик. По думите му младият мъж най-вероятно е искал да изкара бързи пари по незаконен начин.