Медийният магнат Рупърт Мърдок се извини на британската публика след като извиненията му бяха публикувани в няколко национални периодични издания, поради разразилия се телефонен скандал, който застраши медийната му империя, съобщи „CNN".

"Ние съжаляваме...The News of the World сe провали. Съжаляваме за сериозните закононарушения, които изникнаха.
Дълбоко съжаляваме за болката, която причинихме на лицата, които са били засегнати", каза Мърдок ден след като медийния гигант загуби 2-ма от висшите изпълнителни директори на медийната група.

Въпреки извинението си, медийният магнат смята, че то не е достатъчно, за да се поправят грешките.

„Нашият бизнес е създаден с идеята да показва една прозрачност, едно позитивно отношение към обществото. Ние трябва изживеем това", подчерта Рупърт Мърдок.

Той обеща да да предприеме „ конкретни стъпки", за да се стигне до крайното разрешаване на спорните въпроси, за да изкупи вината си.

„Вие ще чуете още много неща от нас", изтъкна Мърдок.

Припомняме, че собственикът на „News of the World", Рупърт Мърдок беше принуден да закрие таблоида със 160-годишна история , след като разследването за незаконно подслушване, извършвано от сътрудници на изданието, стана известно на обществеността и предизвика вълна от възмущение.

Това принуди и изпълнителният директор на News International Ребека Брукс да подаде оставка, която подчерта преди напускането си, че се чувства дълбоко отговорна пред засегнатите хора.

Скандалът притисна и Лес Хинтън - шеф на издателската компания Dow Jones & Company, която е част от News Corporation, също да подаде оставка.