Работник пострада в благоевградско село, след като управляваният от него валяк се преобърна и го затисна, съобщава БГНЕС.

Инцидентът е станал в района на село Логодаш, като сигналът за него е подаден в 15.45 часа. Пострадалият е на възраст около 45 години. Малкият валяк излязъл от пътя, преобърнал се и затиснал водача си. Произшествието е станало при направата на път за кариера в местността Лучище, който тръгва надясно на около километър преди селото.

След пристигането на линейката, на пострадалия в продължение на 15-ина минути е оказвана първа помощ. Впоследствие той е откаран в МБАЛ-Благоевград, където е приет в Спешно-приемно отделение с гръдна травма. Предстоят му изследвания, като се предполага, че има наранявания на вътрешни органи.

Полиция и пожарна също са се отзовали на мястото на инцидента.

Фирма „Агромах" прави пътя за кариерата. Наскоро тя спечели търга за строежа на първата част от лот 3 на автомагистрала "Струма", който ще бъде от Благоевград до село Крупник в началото на Креснеското дефиле. Асфалтов път се прави в момента към старата кариера.