Повдигнаха обвинение на 36-годишен плевенчанин, който при непредпазливост е убил катастрофа спътничката си. Алексей Ангелов е с основно образование. Той е осъден за това, че на 02 август 2013г., в село Горна Митрополия, обл. Плевен, при управление на лек автомобил „Мерцедес Е-250", е причинил по непредпазливост смъртта на А.Б.А.

Ангелов е нарушил правилата за движение по пътищата. Той е шофирал пиян с над допустимата разрешена скорост на движение от 50 км/ч в населено място.

Пробата е отчела  1,7 промила алкохол в кръвта и се е движел с 94 км/ч. Загиналата А.Б.А. по време на пътно-транспортното произшествие се е намирала на предната дясна седалка на автомобила.

От Окръжния съд  в Плевен са признали подсъдимия за виновен и с влязла в сила присъда от 20 юли 2015г. след съдебно производство по реда на „съкратеното съдебно следствие".

Магистратите са наложили на подсъдимия наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и 6 години лишаване от право да управлява моторно превозно средство.