Рецидивисти се биха в Плевенското село Бъркач и един от участниците е настанен в болница с реална опасност за живота, съобщават от пресцентъра на МВР.

След употреба на алкохол е възникнал скандал, който прераснал в побой между петима местни жители - на 27 години, на 46 години, на 20 години, на 30 години и на 26 години.

В 19.20 часа в събота на телефон 112 е постъпил сигнал за инцидента и към мястото са изпратени незабавно полицейски екипи.

Двама от участниците в сбиването са тежко ранени и са транспортирани от техни близки в Плевенската болница. Изяснила се самоличността им - 27-годишен и 46 годишен. По-младият е получил мозъчен кръвоизлив и има спукан череп.

Настанен е за наблюдение в отделение по Неврохирургия, с временна опасност за живота. Другият има порезни рани и след медицинска помощ е освободен.

Полицията е организирала оперативни действия за издирване на участниците в конфликта, които избягали.

Вчера са задържани и тримата, които се укривали в гробищата край селото. Мъжете имат богати криминални досиета и присъди за кражби. Изясняват се мотивите им. Иззета е тръба, с която са нанасяни ударите.