Ще участваме в откриването на кампанията на Реформаторския блок (РБ). Ще отложим избора на председател. Това го решихме снощи.

Това заяви в предаването „Тази неделя" по БиТиВи лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Радан Кънев за СДС и ДБГ: Не всички партии са смели като избирателите си
Още...

След разговор снощи с партньорите в РБ, Радан Кънев и Корман Исмаилов се съгласили с Меглена Кунева и Божидар Лукарски, че избор сега на единен председател на РБ ще демотивира избирателите.

"Изборът на председател точно в този момент ще демотивира нашите избиратели и ще доведе до отлив към другата голяма дясна партия", смята Божидар Лукарски.

Ще вървим заедно напред и ще имаме добър резултат на изборите, убеден е той.

На 10 ноември ще се проведе конгреса на РБ, за да се избере лидерът. Освен това нямало правила за избор на лидер на блока.

Няма разцепление, категоричен бе Божидар Лукарски. Ние сме приятели с всички, увери той, а вчерашният разговор бил много приятелски.

По-късно, при събирането на лидерите на РБ на конгреса на партията, който се провежда в мол "Парадайс център", лидерът на ДСБ Радан Кънев "захапа" СДС и "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева, като по повод поведението на двете формации от вчера, които се противопоставиха на избора на лидер на РБ на днешния конгрес, Кънев каза, че не всички партии са смели като избирателите си.